Een werknemer naar Nederland laten komen als kennis- of arbeidsmigrant?

U kunt als werkgever een werknemer als kennismigrant of arbeidsmigrant uit het buitenland laten overkomen, als voldaan wordt aan de voorwaarden (lees verder voor meer informatie).

Kennismigrant

De kennismigrantenprocedure is in 2004 door de Nederlandse Staat geïntroduceerd met als doel om Nederlandse organisatie te faciliteren in het aantrekken van schaars talent uit het buitenland. De regeling wordt door de Immigratie- en Naturalisatiedienst uitgevoerd. Voor kennismigranten die naar Nederland komen om arbeid in loondienst te verrichten geldt voor het jaar 2016 een salariscriterium te weten: een bruto inkomen van ten minste € 54.950,40 (inclusief 8% vakantietoeslag) of € 40.279,68 (inclusief 8% vakantietoeslag) als hij jonger is dan 30 jaar (deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd). Om Nederland voor een periode langer dan drie maanden in te reizen moet men beschikken over een MVV. Zie voor meer informatie Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV). Voor een kennismigrant is geen tewerkstellingsvergunning vereist. De toelatingsprocedure met betrekking tot kennismigranten is hierdoor een zeer snelle procedure.
Meer over kennismigrant...

Arbeidsmigrant

Een arbeidsmigrant is een werknemer die in Nederland arbeid in loondienst komt verrichten. Om een arbeidsmigrant in Nederland te mogen laten werken, heeft de werkgever in de meeste gevallen een vergunning nodig; zogenoemde Tewerkstellingsvergunning (TWV) die het CWI beoordeeld. Mensen uit landen die behoren tot de Europese Unie behoeven geen tewerkstellingsvergunning.

 

Roest Singh Advocaten - Komt op voor uw recht. | © Copyright 2017 | Algemene Voorwaarden | An Idar Creative design