Echtscheidingen

Als u getrouwd bent maar niet langer met u echtgeno(o)t(e) samen wilt blijven, kunt u in Nederland om een echtscheiding of scheiding van tafel en bed vragen. Bent u van tafel en bed gescheiden en wilt u definitief de relatie verbreken, dan kunt u vragen om een ontbinding van uw huwelijk na scheiding van tafel en bed. Voor een scheiding of een ontbinding moet u naar de rechter.

In Nederland kan men scheiden wanneer het huwelijk duurzaam is ontwricht. Dit is de enige reden die de Nederlandse wet aangeeft voor echtscheiding of scheiding van tafel en bed.

Scheiden kan in principe op twee manieren:
U dient een gemeenschappelijk verzoek in, of één van de echtgenoten neemt het initiatief door middel van een echtscheiding op eenzijdig verzoek. Dit laatste geschiedt wanneer één van de echtgenoten het niet eens is met de gevolgen van de echtscheiding. Bij het indienen van een eenzijdig verzoek heeft de andere echtgenoot nog de mogelijkheid om een verweerschrift in te dienen. Gemeenschappelijke verzoeken beslaan een kortere looptijd dan eenzijdige verzoeken. Echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek houden in dat de man en de vrouw beiden cliënt zijn. In beide wensen kan door ons worden voorzien.

Tevens kunt u bij ons terecht voor overige (bijhorende) kwesties waar u mogelijk mee te maken krijgt.

Roest Singh Advocaten - Komt op voor uw recht. | © Copyright 2017 | Algemene Voorwaarden | An Idar Creative design