Arbeidsrecht

Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft, krijgt te maken met het arbeidsrecht. Bijvoorbeeld, u heeft ontslag genomen en uw werkgever wijst u op een relatiebeding of concurrentiebeding. Wat kunt u dan het beste doen? Of het bedrijf waar u werkt wordt overgenomen of fuseert met een ander bedrijf. Wat betekent dit voor uw arbeidscontract? Misschien heeft u te maken met dreigend ontslag of ontslag op staande voet. Maar heeft u geen recht op ontslagbescherming, vraagt u zich af. En heeft uw werkgever eigenlijk wel een dringende reden voor uw ontslagaanvraag?

Niet eens met de beëindiging van uw arbeidsovereenkomst?

Mogelijk bent u het helemaal niet eens met de beëindiging van het arbeidscontract. Hoe kunt u dan uw ontslag aanvechten? Kunt u aanspraak maken op een ontslagvergoeding? Wie kan de kantonrechtersformule voor u berekenen? En heeft u nog wel recht op een ww-uitkering als er sprake is van verwijtbaar ontslag? Dit zijn zomaar enkele arbeidsrechtelijke vragen die zich bij een ontslagprocedure aandienen.

Arbeidsrecht voor zowel werkgevers als werknemers

Natuurlijk is het arbeidsrecht er niet alleen voor werknemers. Hoe vraagt u bijvoorbeeld collectief ontslag aan bij een reorganisatie? Wat moet er in een beëindigingsovereenkomst komen te staan? Is het aanvragen van een ontslagvergunning noodzakelijk? Op welke manier kunt u het beste reageren bij een loonvordering of wedertewerkstelling? Ook voor een werkgever zijn er tal van arbeidsrechtelijke vragen waar een advocaat bij kan helpen.

Juridische bijstand bij arbeidsrechtelijke vraagstukken

Bij Roest Singh Advocaten zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en veranderingen in het arbeidsrecht. Arbeidsrechtelijke geschillen hebben gevolgen voor zowel werkgevers als werknemers. Om te voorkomen dat deze geschillen uit de hand lopen, is het van belang om vroegtijdig juridische bijstand in te schakelen. Onze advocaten zijn expert op het gebied van arbeidsrecht. Zij staan u graag bij met advies en mogelijke procedures en zullen u op persoonlijke wijze begeleiden.

Roest Singh Advocaten helpt u met:

  • Arbeidsovereenkomsten
  • Ziekte door het werk of arbeidsongeschiktheid
  • Schorsing of ontslag
  • Reorganisatie en fusering
  • Concurrentiebeding of relatiebeding
  • Loonvorderingen
  • Conflicten op het werk

Ook voor Pro Deo

Heeft u juridische bijstand nodig, maar kunt u deze niet betalen? Wij nemen ook pro-Deozaken aan. Kijk hier voor meer informatie.

Maak een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek

Kunnen wij u helpen met een arbeidsrechtelijk probleem? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Roest Singh Advocaten - Komt op voor uw recht. | © Copyright 2017 | Algemene Voorwaarden | An Idar Creative design