Gratis rechtsbijstand door een pro-Deo-advocaat van Roest Singh Advocaten

Bij Roest Singh advocaten vinden we dat iedereen recht heeft op deskundige en gedegen juridische bijstand. Ook als je dit niet kunt betalen. Daarom ruimen wij veel tijd in voor pro-Deo-zaken. Mensen helpen, dat is immers waarvoor we ooit rechten zijn gaan studeren.

Wat is pro Deo en wat is een pro-Deo-advocaat?

Pro Deo is de aanduiding voor rechtshulp die grotendeels gratis wordt aangeboden. Ook als u geen advocaat kunt betalen, heeft u namelijk recht op rechtsbijstand. De overheid helpt u dan door de kosten van uw advocaat geheel of gedeeltelijk te betalen. Het is dus niet zo dat een pro-Deo-advocaat gratis werkt: u betaalt wat u kunt, de overheid betaalt de rest. Dit wordt gefinancierde of gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd.

Wie bepaalt of ik recht heb op gratis rechtshulp van een pro-Deo-advocaat?

De gefinancierde rechtsbijstand wordt geregeld door de Raad voor Rechtsbijstand. Meestal betaalt de Raad voor Rechtsbijstand een groot deel van de kosten van de advocaat en betaalt u zelf de rest. Als u in aanmerking komt voor een pro-Deo-advocaat, betekent het dat de kosten deels of volledig onder gesubsidieerde rechtsbijstand vallen.

Kom ik in aanmerking voor gratis rechtsbijstand?

Of u in aanmerking kunt komen voor gratis rechtshulp of een gratis advocaat hangt af van uw inkomen of vermogen. Zie hiervoor de inkomensgrenzen voor gefinancierde rechtsbijstand op deze website of www.rvr.org.

Hoe krijg ik gratis rechtshulp of een gratis advocaat?

U hoeft niet zelf rechtsbijstand aan te vragen. Uw advocaat bij Roest Singh Advocaten doet dit voor u. Heeft u hulp nodig bij een juridisch probleem, maar kunt u het eigenlijk niet betalen? Neem dan contact met ons op want iedereen heeft recht op juridische bijstand bij een conflict!

Roest Singh Advocaten - Komt op voor uw recht. | © Copyright 2017 | Algemene Voorwaarden | An Idar Creative design